Met de waterbus naar Rotterdam – Rekreatiepark De Kooi

Met de waterbus naar Rotterdam

Met de waterbus naar Rotterdam

Een leuk dagje uit is om met de waterbus naar de Euromast in Rotterdam te gaan. U kunt dicht in de buurt opstappen, bijvoorbeeld in Krimpen aan de Lek. Besluit u om met de fiets ernaar toe te gaan, dan ziet u onderweg veel natuurschoon en bijzondere boerderijen. Volop genieten dus!

Wij gingen met de auto, omdat we jammer genoeg te krap in onze tijd zaten om de fiets te pakken. We parkeerden onze auto bij de Stormpolder. Hier is volop parkeergelegenheid. Als u er de tijd voor wilt nemen, adviseer ik zeker om de fiets te pakken. U kunt dan genieten van de vele veen- en kaasboerderijen die de Krimpenerwaard sieren. De voorgevels van deze boerderijen zijn op een unieke manier gemetseld en hebben aan de bovenkant karakteristieke ramen. Een stijl die alleen hier in de omgeving te zien is. Omdat het veelal om boerderijen gaat waarvan het fundament te wensen overlaat, staan ze vaak een beetje scheef. Dat worden de bewoners wellicht niet blij van, maar om naar te kijken heeft het wel zijn charme.

De wegen splitsen zich in verschillende fietspaden. U kunt zonder verdwaalrisico op gevoel richting rivier De Lek fietsen waar de Stormpolder aan ligt. Maar vergeet zeker niet de bordjes van het Loetbos te volgen. Dan fietst u dwars door een mooi aangeplant bos met diverse flora en fauna.

Eenmaal in Krimpen aan de Lek aangekomen, springen mijn jongens uit de auto om naar de boten te kijken. Zelf neem ik even plaats op een een straatbankje om van al het moois op het water te genieten. Om het half uur vertrekt hier de waterbus richting Rotterdam. De waterbus is klein, geeft goed zicht over het water en is ook grotendeels overdekt. Het is prettig kijken naar de grote schepen die voorbij varen. Na een korte tijd zien we na de Willemsbrug ook de Zwanenbrug van Rotterdam. Prachtig! De jongens hebben het op school onlangs over de bruggen gehad. Ik merk dat ze het niet alleen erg leuk vinden, maar ook leerzaam.

Na de brug stappen we uit en staan we op de kade naast de brug. We zien in de verte de Euromast. Ik zie aan de rechterkant ook een tramhalte, maar wij hebben besloten om er een puzzeltocht van te maken en lekker te gaan lopen. Het is toch niet zo ver.

Ik raak niet uitgekeken op de architectuur van Rotterdam. Echt heel indrukwekkend! De jongens kijken vooral naar de mooie Tesla’s en andere dure auto’s die ze tegenkomen. Een oude scheef gegroeide dikke eikenboom kunnen ze natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Nou goed dan: even omhoog klimmen… en weer door!

Mooi zicht vanaf de Euromast op Rotterdam

Uiteindelijk komen we bij de Euromast aan. Het is er wel druk en we moeten even wachten totdat we naar boven kunnen, maar dat mag de pret niet drukken. Het is echt een belevenis om van deze hoogte de stad Rotterdam te bekijken. We zien diverse skylines, andere mooie hoge gebouwen, een sluis en heel in de verte bij Delft een molen en natuurlijk de havens. Ook de grote cruiseschepen en de echte bus die over het water gaat, zijn goed te zien. 

Ook de terugreis met (het vriendelijke personeel van) de waterbus is leuk. Als we de andere kant opvaren, vallen weer andere dingen op. Nadat we in Kimpen aan de Lek aanmeren, rijden we direct door naar de camping. Als u dit dagje uit met een heerlijke versnapering af wil sluiten, kunt u in ons mooie dorpje op diverse plaatsen uw natje en droogje halen. Binnenkort meer hierover.

Meer informatie

  • Waterbus: https://www.waterbus.nl/
  • Euromast: https://euromast.nl/

Door Carolina Breedijk